MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile yaptığı görüşmenin sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel. Ayrıca tBMM'de basın mensuplarıyla görüştü.
Buna paralel olarak değerlendirme yapması bu büyük hukuksuzluğun neresinde olduğunu tam olarak söylüyor.
Zaten kendisiyle ilgili endişe duyan CHP gibi bir partinin genel başkanlığına soyunmaz. O yüzden kendimle ilgili herhangi bir endişem yok ama Türkiye'de çok partili siyasal yaşamın geleceği açısından endişem var.
Dünya kadar kamu hukukçusu takip ediyorsunuz, açıklamalar yapıyorlar. Hepsi diyor ki ‘Bu sökük, bu yırtık hemen kapanmadığı takdirde kamu düzeni ortadan kalkar.
Sabah erken kalkanın seçilmişlere müdahale edebildiği bir düzen bu ve bunu bir asliye hukuk hakimi ya da o kabul etmezse bir istinaf mahkemesi heyetini ayarlayan istediği seçilmişi ve istediği seçimi yok hükmünde sayabilir.' Çünkü biliyorsunuz ceza davasını beklemediler. Buna paralel olarak harekete geçiyor ve notere gidiyor.