Bu durumun askeri bir karşılık anlamına gelmediğini belirtirken. Ayrıca İran'ın müzakereleri askıya aldığına ilişkin kendilerine herhangi bir bilgi vermediklerini dile getirdi.

İran ile yürütülen görüşmelerin son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk bilgilerde ABD Başkanı Donald Trump vurgusu öne çıktı.

İsrail in Lübnan a yönelik saldırılarını artırması nedeniyle görüşmeleri askıya alma kararını önceden Washington a bildirmediğini dile getirdi. Buna paralel olarak Bize bu konuda bilgi vermediler.

Oraya gidip her yere bomba yağdırmaya başlayacağımız anlamına gelmez ifadelerini kullandı. İranlıların savaş alanından ziyade müzakere masasında daha başarılı olduklarını belirten Trump. Ayrıca Doğruyu söylemek gerekirse bence çok fazla konuştuk.

İran limanlarına yönelik deniz ablukasının güçlü şekilde sürdürüldüğünü kaydederek bu uygulamaya devam edeceklerini dile getirdi. İlk bilgilerde Bence bir süre sessiz kalmak çok iyi olur vurgusu öne çıktı.

Bu süreçte İran ın önemli miktarda ekonomik kayıp yaşadığını ifade eden Trump. Buna paralel olarak İsrail in Lübnan a yönelik saldırılarının sürmesi nedeniyle İran ın arabulucular üzerinden ABD ile yürüttüğü mesaj trafiğini askıya aldığı belirtilmişti.