Bayramın ikinci günü haricinde yağış beklenmezken sıcaklıklar yaz değerlerine çıkmaya başlayacak. İstanbul, Türkiye'yi etkisi altına alacak yağış dalgasından 1 günle kurtardı.

İstanbul'un bu sistemden büyük oranda etkilenmeyeceği kamuoyuna paylaşıldı. İlk bilgilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) vurgusu öne çıktı.

Önümüzdeki 7 günlük süreçte İstanbul'da havanın "kötü" olacağı sadece bir gün bulunuyor. AKOM İstanbul'DA HAVANIN KÖTÜ OLACAĞI TEK GÜNÜ AÇIKLADIHaftalık tahmin raporuna göre. Buna paralel olarak İstanbul'da bayramın ilk günü olan bugün güneşli ve sıcak hava etkili olmayı sürdürecek.

Ancak AKOM, bayramın ikinci günü, 28 Mayıs Perşembe için kritik bir uyarıda bulundu. Yarın İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Metrekareye 5 ila 15 kilogram arasında yağış düşeceği tahmin edilirken Perşembe günü ise sıcaklıkların 15-24 derece bandında seyretmesi bekleniyor. GÜNEŞLİPerşembe günkü yağışlı geçişin ardından İstanbul yeniden yaz havasına dönecek.

Buna paralel olarak yağışsız (16-24°C).30 Mayıs Cumartesi: Parçalı ve az bulutlu (14-23°C).31 Mayıs Pazar: Az bulutlu ve açık (16-25°C).1-2 Haziran (Pazartesi-Salı): Az bulutlu ve açık bir gökyüzüyle birlikte sıcaklıklar 26 dereceye kadar yükselecek.