Bayramların ayrıştırıcı değil birleştirici olma özelliği taşıdığı eski dönemleri özlüyorum. Kurban Bayramınız kutlu olsun sevgili okurlar.
Dünkü gazetelerde köşeler, yine günlük siyasete ayrılmıştı. Eminim, bayram ziyaretlerinde de konu yine CHP'dir.
CHP'nin eski-yeni bölünmesine uğramış olması. Buna paralel olarak Özgür Özel 'in başını çektiği tasfiye edilmişlerin yeni bir parti kurarak yola devam etmesi olduğu….
Yeni kurulacak partiye isim önerilerinde bile bulunanlar var. [İsim önerilerinden biri ‘Ekim Partisi'. Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nin isim ve soy isminin ilk iki harfinden oluşuyor.
İkilik bu defa CHP ile DSP olarak devam etmişti. İlk bilgilerde cHP içerisinden bir yeni parti çıksa rahatlayacaklar. 1980 darbesi sonrasında siyasi partilerin kuruluşuna izin verildiğinde vurgusu öne çıktı.
2001 genel seçiminde DSP baraja takıldı. Buna paralel olarak herhalde tarihin bu biçimde tekerrür etmesi.