• USD  34,28
  • EURO  37,18
  • BORSA  8.828,79
  • ALTIN  3.005,56
SON DAKİKA

Zarab davasına Trump ertelemesi

Zarab davasına Trump ertelemesi

01 Aralık 2016 09:18

Reza Zarrab’ın önümüzdeki ay başlaması planlanan jürili yargılaması, dün sürpriz biçimde 9 ay ertelendi.


Savcılık Zarrab tarafından zarara uğratıldığını iddia ettiği 12 Amerikan bankasının isimlerini açıklarken Zarrab’ın bu bankaların ikisi üzerinden 1.5 milyar dolarlık para transferi yaptığını belirtti.
 

NEW York’ta yargılanmasına devam edilen İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın (33) daha önce 23 Ocak’ta başlayacağı açıklanan jürili yargılaması, Zarrab’ın talebiyle dün sürprizbiçimde 16 Ekim 2017’ye ertelendi. Savcılığın itirazına rağmen Yargıç Richard Berman’ın kabul ettiği ertelemenin gerekçesi ise New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nın mahkemeye 7 Kasım’da sunduğu, Hizbullah bağlantılı terörizm suçlamalarının yer aldığı ek iddianame için savunmanın ihtiyaç duyacağı hazırlık dönemi olarak gösterildi. Dün görülen kritik duruşma, Bharara’nın Zarrab’ı savunan avukatlık firmalarından Kirkland & Ellis’in, Zarrab tarafından mağdur edildiği öne sürülen Bank of America (BoF) ve Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın New York şubesinin de avukatlığını yaptığını ve bu durumun bir çıkar çatışması yarattığını öne sürmesi üzerine gerçekleşti.

PARA TRANSFERLERİ

Duruşmadan önceki ilk sürpriz, Bharara’nın mahkemeye BoF ve Deutsche Bank’ın Zarrab tarafından nasıl kullanıldığını gösteren bilgiler sunmasıyla yaşandı. Buna göre savcılık, Zarrab’ın 2007-2015 arası sadece bu iki bankayı kullanarak, 10 ayrı şirket adına yaklaşık 1.5 milyar dolarlık para transferi yaptığını açıkladı. Bharara, ayrıca Zarrab’ın para transferlerinde kullandığı, şimdiye kadar isimleri gizli tutulan ABDbankalarının da tam listesini verdi: JPMorgan Chase Bank, Citibank, HSBC, Standard Chartered, Banca Intesa, Bank of New York Mellon, Bank of Tokyo-Mitsubishi New York, Commerzbank, UBS ve Wells Fargo.


abd, new york, trump, zarrab, bhrara, deutche bank
ÖNCEKİ En acı yolculuk SONRAKİ Android telefonlarda yeni tehlike