İmamoğlu'nun odasındaki Atatürk tablosundaki köylü kim ?
04 Temmuz 2019 08:55
Tarihçi Sinan Meydan, Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Ekrem İmamoğlu'nun odasındaki tablonun yapıldığı fotoğraftaki kişinin Fetulah Gülen'in dedesi olduğu iddiasına açıklık getirdi
Tarihçi Sinan Meydan Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Ekrem İmamoğlu'nun odasındaki tabloda yeralan köylünün Fetullah Gülen'in dedesi olduğu iddialaırnı twitter hesabından şöyle yanıtladı:
"O fotoğraf; 1)1924'te Erzurum depremi sırasında Korucak köyünde çekilmedi 2)Atatürk'ün konuştuğu kişi de Fetullah Gülen'in Halil dedesi değil. O fotoğraf; 1) 21 Kasım 1930'da Tokat 'ta çekildi 2) Atatürk bir köylünün dertlerini dinliyor. Okurlarınızdan özür dilemelisiniz Fuat bey"
Fuat Uğur o fotoğraftaki kişinin Fetullah Gülen'in dedesi olduğunu şöyle yazmıştı:
"Bu fotoğraf Fetullah Gülen’in yeğeni şimdi firari olan eski STV spikeri Kemal Gülen tarafından Genelkurmay, TRT ve Anadolu Ajansı arşivlerinden çıkarıldı ve o zamanki “Cemaat basınında” bol bol kullanıldı. İddia edilen odur ki Mustafa Kemal Paşa’nın konuştuğu o kişi de Fetullah Gülen’in Halil dedesidir.
Fotoğraf FETÖ elebaşı Gülen için son derece sembolik bir öneme sahip. Bu yüzden tablonun bir benzeri o zamanki adıyla Cemaat mensupları tarafından 28 Şubat döneminde ziyaret ettikleri Genelkurmay Başkanlığı’na armağan olarak götürüldü.
Bu arada Anadolu Sigorta da geçtiğimiz yıllarda Pasinler depremini ve Mustafa Kemal’in ziyaretini konu alan bir reklam filmi çekmişti. Çok dokunaklı olan bir reklam filmiydi ve Mustafa Kemal’i ona inanılmaz derecede benzeyen Mustafa Preşeva adlı kurgu uzmanı bir isim canlandırmıştı."
fetullah gülen, fuat uğur, sinan meydan