Adli bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık. Ayrıca "yardım kampanyası" ve "hayır organizasyonu" adı altında vatandaşları kandırmaya çalıştığı ifade edildi.

0850'li numaralar üzerinden vatandaşları arayarak sahte yardım ve bağış kampanyaları adı altında para toplamaya çalıştığı ifade ediliyor. İlk bilgilerde Kurban Bayramı yaklaşırken dolandırıcıların 0850'li hatlar üzerinden "kurban bağışı" vurgusu öne çıktı.

TALEPTürkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre. Buna paralel olarak asıl dikkat edilmesi gerekenin arayan kişinin ne istediği olduğunu aktardı.

Bağış yapılacak kurumun resmi internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden mutlaka doğrulama yapılmasını önerdi. Ayrıca telefonlardaki "spam arama ve bilinmeyen numaraları susturma" özelliklerinin aktif hale getirilebileceğinin altını çizdi.