Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben kaleme aldığı mektupta sert ifadeler kullandı. Ayrıca mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'na açık mektup yazdı.

BirGün'ü okuduğu iddiası nedeniyle mektubunu burada yayımladığını dile getirdi. İlk bilgilerde BirGün'de yayımlanan "Arınmak" başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Gezi'nin yıl dönümüne de değinen Sönmez. Ayrıca hiçbir zaman herhangi bir partinin üyesi ya da sempatizanı olmadığını da dile getirdi.

Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun yalnızca iki gazeteyi takip ettiğini söylediğini hatırlatarak, BirGün'ü okuduğu iddiası nedeniyle mektubunu burada yayımladığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bugün bir milletvekili olmadığını vurgulayan Sönmez, devlet tarafından "atanmış" genel başkan olmayı kendisine yakıştırıp yakıştırmadığını sordu.