ABD Başkanı Donald Trump'ın yılın ilk üç ayında 3 bin 600 borsa işlemi gerçekleştirerek sushi zincirinden teknoloji devlerine kadar milyonlarca dolarlık hisse satın aldığı ortaya çıktı. Trump başkanlığa gelişinden bu yana yaptığı işlemlerle servetini neredeyse 3 akt artırdı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Japon sushi zinciri Kura Sushi'nin Amerikan iştiraki olan Kura Sushi USA firmasından milyonlarca dolarlık hisse satın aldı. ABD Hükümet Etik Ofisi tarafından yayınlanan resmi rapora göre söz konusu yatırımın değeri 1 milyon dolar ile 5 milyon dolar arasında bulunuyor.

Nasdaq borsasında 2019'dan beri işlem gören Kura Sushi USA şirketi dünyanın en büyük ekonomisinde restoran zincirleri işletiyor. Hükümet Etik Ofisi tarafından 14 Mayıs tarihinde yayınlanan dönemsel işlem raporu dikkat çekici detaylar içeriyor.

Belgelere göre Donald Trump yılın ilk üç ayında tam 3 bin 600 kez menkul kıymet ve belediye tahvili alımı ile satımı yaptı. Trump bu süreçte sadece sushi zincirine yatırım yapmadı.

Uçak üreticisi Boeing de Trump'ın listesinde yer alıyor. İlk bilgilerde Kendisi aynı zamanda yarı iletken devi Nvidia ile yazılım şirketi Adobe gibi Amerikan kurumsal dünyasının devlerinin de hisselerini satın aldı. Bu devlerin yanı sıra bulut bilişim firması Oracle vurgusu öne çıktı.

Mevcut yasalara göre Amerikan başkanlarının varlıklarının belirli bir kısmını kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Buna paralel olarak menkul kıymet ticareti yapması tamamen yasal bir zemin üzerinde ilerliyor.