Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı 19 Mayıs 1919'un 107. yıl dönümü. Ayrıca çocukları ve tüm Eskişehirlileri bayram sevincinde buluşturacak.
Spor alanları ve dans gösterileriyle kent adeta bayram havasına bürünecek. İlk bilgilerde Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde gerçekleştirilecek etkinliklerde spor vurgusu öne çıktı.
Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı program kapsamında etkinlikler 19 Mayıs Salı günü saat 13.00'te başlayacak. Saat 13.00 ile 16.30 arasında gençlere yönelik birbirinden renkli aktiviteler düzenlenecek.
Akşam saatlerinde ise bayram coşkusu fener alayıyla doruğa ulaşacak. Saat 20.30 ile 21.30 arasında gerçekleştirilecek fener alayı ve nefes kesen flyboard gösterisi. Ayrıca Porsuk kıyısında görsel şölen sunacak.
Kıyasıya mücadelelere sahne olacak bot kapışmalarında izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak. "Porsuk'ta düşecek var" sloganıyla düzenlenen organizasyonun yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İlk bilgilerde Kutlamaların en heyecan dolu bölümlerinden biri ise dünyaca ünlü "Red Bull Bot Kapışması" olacak. Adalar'daki Mor Köprü'de saat 13.00'te başlayacak etkinlikte yarışmacılar eğlenceli vurgusu öne çıktı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce. Buna paralel olarak Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla etkinliklere davette bulundu. Başkan Ünlüce mesajında şu ifadelere yer verdi.