Bülent Yücetürk ve CHP CAO Adalet Politika Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz. Ayrıca mahkeme kararlarının temyiz mercinin Yargıtay olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Anayasanın 79. maddesinden kaynaklanan tam kanunsuzluk yetkisine dayanarak tespitine karar verilmesini istemişti. İlk bilgilerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) vurgusu öne çıktı.
YSK ise aynı gün içinde. Buna paralel olarak kararları ve kongrenin iptali istemli talepler de seçim kurullarının görevi dışında olduğu vurgulandı.
CHP'nin talebinin reddine ve BAM tarafından gönderilen yazının iadesine karar verildi. İlk bilgilerde "seçim sonrası"na ilişkin sınırlı bir denetim vurgusu öne çıktı.
Buna paralel olarak Yakupoğlu'nun başvuruyu da aynı gerekçeyle "karar verilmesine yer olmadığı" yönünde kararlaştırdı.