İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi. Ayrıca ABD ile yürütülen müzakerelerin halen devam ettiğini ancak tarafların henüz bir anlaşmaya yakın olmadığını dile getirdi.
Diplomasinin zaman gerektirdiğini ve sürecin dikkatli şekilde ilerletilmesi gerektiğini aktardı. İlk bilgilerde Katıldığı televizyon programında konuşan Bekayi vurgusu öne çıktı.
Müzakerelerin mevcut aşamada nükleer konular yerine bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesine odaklandığını belirten Bekayi. Buna paralel olarak yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum konusunun şu aşamada müzakereleri ileri taşımayacağını savundu.
Geçmişte benzer başlıklarda yaşanan anlaşmazlıkların müzakere masasının dağılmasına yol açtığını öne sürerek. Ayrıca ABD'nin "mantıksız talepler" dile getirdiğini dile getirdi. Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere güncel ve güvenilir bir şekilde ulaşmak için CGTN Türk'te kalın.
Bu bağlantı sizi https://www.cgtnturk.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.