Yaşlılık aylığı alan 86 yaşındaki Hayriye Uçak, parası olmadığı için deprem evine yazılamadığını dile getirdi. 6 Şubat depremlerinin üzerinden 3 yılı aşkın süre geçmesine karşın Osmaniye.

Uçak, Param yok diye sokaklarda mı yaşayacağım? Barakada soğukta banyo yapıyorum; donuyorum, tir tir titriyorum dedi.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı Köyü Diniker Mahallesi'nde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evleri yıkılan depremzedeler hâlâ başlarını sokacak bir evleri olmadığını kaydederek, yetkililerden yardım istedi. Depremzedelerden Hayriye Uçak, ANKA Haber Ajansı'na şöyle konuştu: Kahramanmaraş depreminde benim evim ağır hasar gördü.

Başımı sokacak yerim yoktu, evim yıkılmasın diye mahkemeye verdim. Mahkeme de kabul etmedi, evimi yıktı; şimdi ise ben dışarıda.

Mahkeme masrafını da ben ödedim, dışarıda yaşıyorum konteynerde, çadırda. Yemeğimi de dışarıda yarda yağmurda pişiriyorum.

Ben böyle mi yaşayacağım, bu yaşta böyle mi öleceğim, böyle mi kalacağım? Ben yardım istiyorum, evimin yapılmasını istiyorum.