Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 20 şüpheliden 11'i adliyeye gönderildi. Ayrıca Mehmet Rahşan hakkında tutuklama talebinde bulundu.
11 kişinin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi. İlk bilgilerde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan ünlü isimlerle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 9'unun adli tıp işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı vurgusu öne çıktı.
Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talep edildi. Buna paralel olarak Yaşar Özdaş ve rapçi Blok3 olarak bilinen Hakan Aydın hakkında ise hem yurtdışı yasağı hem de haftada iki gün imza şartı uygulanmasını istedi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Mabel Matiz. Ayrıca dijital materyaller ve ihbarlar doğrultusunda kamuoyunda tanınan kişilerin uyuşturucu ve uyarıcı madde kullandığına dair "makul şüphe" oluştuğu belirtilmişti.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin İstanbul ve Muğla'da toplam 25 adrese operasyon düzenlediği açıklanmıştı.