Letonya Başbakanı Evika Silina istifasını açıklayarak ekim ayında yapılacak önemli parlamento seçimleri öncesinde ülkedeki iktidar koalisyonunun çöküşünü tetikledi. #EuropeNews. Letonya'nın merkez sağcı Başbakanı Evika Siliņa. Ayrıca perşembe günü görevinden istifa edeceğini duyurdu.
Bu kararla birlikte ülkenin koalisyon hükümetinin fiilen çöküş sürecine girdiği değerlendiriliyor. Letonya'da parlamento seçimlerinin ekim ayında yapılması planlanıyor.
Baltık ülkesinde günlerdir devam eden sert iç siyasi anlaşmazlıkların ardından geldi. Sol eğilimli Savunma Bakanı Andris Spruds. Buna paralel olarak pazar günü görevinden ayrılmıştı.
Rusya'dan yön değiştiren Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının Letonya hava savunmasını aşması ve hükümetin olaya geç müdahale ettiği yönündeki eleştirilerin ardından yaşandığı belirtildi. Ayrıca haber ekibimiz tarafından takip edilen bir gelişmedir.
Önyargısız, sansürsüz, yorumsuz, No Comment. Size dünyanın önde gelen kaynaklarının son iklim verilerini sunuyoruz.
İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yeni stratejiler arayan uzmanlarla görüşerek. Buna paralel olarak son durumu analiz ediyor ve gezegenimizin değişimini açıklıyoruz.