İktidarın ‘cebimizden bir kuruş çıkmayacak' diyerek yaptırdığı ancak birer kara deliğe dönüşen ‘deli dumrul' projelerine eklenen garantili Güneş Enerjisi Santralleri'ne (GES) CHP'den şerh geldi. Ayrıca Sivas ve Karaman'da iki GES kuracak ve 1 koyup 4 alacak.

Oğuz Kaan Salıcı ve Yunus Emre şerh koydu. Bu şerh ile Suudilerin Türkiye vatandaşlarını nasıl soyacağı ortaya çıktı. İlk bilgilerde Suudilerin 30 yıl boyunca bize alım garantisi ile elektrik satacağı proje TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilirken vurgusu öne çıktı.

Suudilerin kuracakları güneş enerjisi santrallerinin tüm altyapısı. Ayrıca Özel Tüketim Vergisi alınmayacak. Suudiler adeta özerk bölge gibi işleyecek olan ve kendilerine bedava verilen arazilerde ürettikleri enerjiyi bize satacak.

Suudilerin 30 yıl boyunca bize alım garantisi ile elektrik satacağı proje TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilirken, komisyonun CHP'li üyeleri Namık Tan, Talih Özcan, Utku Çakırözer, Oğuz Kaan Salıcı ve Yunus Emre şerh koydu.