UNESCO ‘Somut Olmayan Kültürel Miras' listesinde yer alan Karagöz ve Hacivat sanatı. Ayrıca Karagöz Müzesi'nde düzenlenen ‘Karagöz Tasvir Yapımı' kursuna ev sahipliği yapıyor.
Bursa'nın dünyaya mirası olan Karagöz sanatını yaygınlaştırmak ve yeni ‘Hayali'ler yetiştirmek istediklerini dile getirdi. İlk bilgilerde Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitim iş birliğinde vurgusu öne çıktı.
Eğitimlerin Karagöz Müzesi'nde gerçekleşmesinin kursiyerler açısından ayrıca önemli bir değer taşıdığını belirten Seçkin Güneş. Buna paralel olarak aynı zamanda geleceğe aktarılması gereken önemli bir kültür mirastır. Bu eğitimlerle hem geleneksel sanatlarımızı yaşatmayı hem de Karagöz gösterilerine ilgi duyan yeni sanatçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz.
UNIMA Türkiye Milli Merkezi Bursa Şubesi Başkanı Seçkin Güneş, Bursa'nın dünyaya mirası olan Karagöz sanatını yaygınlaştırmak ve yeni ‘Hayali'ler yetiştirmek istediklerini dile getirdi.