Yazıya gelen yoğun tepkilerin ardından her iki isim de listeden çıkarıldı. Ayrıca AKP'ye uzun yıllar destek veren Nuray Mert ile gazeteci Ruşen Çakır "devrimci önder" olarak ilan edildi.

AKP iktidarına uzun yıllar destek veren ve bir dönem Radikal gazetesinde yazan Nuray Mert ile Ruşen Çakır da yer aldı. İlk bilgilerde Medyascope'ta geçtiğimiz günlerde yayımlanan "devrimci önderler" listesi tepkilere yol açtı. Cevat Düşün tarafından "Karadeniz'in devrimci önderleri: Mustafa Suphi'den Kemal Pir'e uzanan devrimci yol" başlığıyla hazırlanan listede vurgusu öne çıktı.

"Terzi Fikri" lakaplı Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez. Buna paralel olarak listede Çakır ve Mert yer alırken Karadeniz'in önemli devrimcileri arasında gösterilen Bayram Ali Tatoğlu'nun bulunmamasına dikkat çekti.

ETTİMahir Çayan, "Terzi Fikri" lakaplı Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez, 68 kuşağının üniversite hareketinin öncülerinden Harun Karadeniz ve Mustafa Suphi gibi sol hareketin önemli isimlerinin bulunduğu listede; Ruşen Çakır ile Nuray Mert'in yer alması eleştirilerin odağı oldu.