Trump ve Xi Pekin zirvesinde iki ülke arasındaki ticari bağları geliştirme kararı aldı. Zirvede Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın katılımıyla teknoloji kısıtlamaları görüşüldü.
Çin ve ABD'nin rakip değil ortak olması gerektiğini dile getirdi. İlk bilgilerde dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki bağları iyileştirmek amacıyla Pekin'de düzenlenen zirveye başladı.
Ortak çıkarların görüş ayrılıklarından daha önemli olduğunu vurgulayan Xi. Buna paralel olarak 2026 yılını ilişkilerde tarihi bir yenilenme yılı olarak tanımladı. Trump ise Xi ile olan diyaloğun her zamankinden daha iyi bir seviyeye ulaşacağını dile getirdi.
ABD ve Çin arasında on yıl sonra ilk resmi ziyaretABD heyeti. Ayrıca bir ABD liderinin yaklaşık on yıl aradan sonra Çin'e gerçekleştirdiği ilk devlet ziyareti olarak kayıtlara geçti.
2025 yılı boyunca devam eden ticaret anlaşmazlıkları ve yapay zeka çipleri konusundaki teknik kısıtlamaların ardından gerçekleşti. İlk bilgilerde görev süresinin başlangıcında Pekin'i ziyaret etmişti.
Çin'e yönelik mikroçip satış kısıtlamalarının esnetilmesi beklentisini artırdı. Buna paralel olarak seyahat öncesinde Çin pazarının ABD işletmelerine daha fazla açılmasını talep edeceğini duyurmuştu.