ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde İran'la savaşı sona erdirmeyi hedefleyen revize edilmiş barış planı taslağını ele aldığı. Ayrıca ABD merkezli haber sitesi Axios dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Salı günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Katar ve Pakistan öncülüğünde ve diğer bölgesel arabulucuların katkılarıyla hazırlanan revize edilmiş barış planı taslağını ele aldığı paylaşıldı. Trump'ın Netanyahu'ya arabulucuların ABD ve İran'ın savaşı resmen sona erdirmek ve İran'ın nükleer programı ve Hürmüz Boğazı'nın açılması gibi konular üzerine 30 günlük bir müzakere dönemi başlatmak için imzalayacağı bir "niyet mektubu" üzerinde çalıştıklarını söylediği paylaşıldı. İlk bilgilerde Axios'un hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre vurgusu öne çıktı.

Gergin geçen görüşmede Netanyahu'nun öfkeli bir tutum sergilediği belirtilirken. Buna paralel olarak ve Netanyahu'nun görüşmeden son derece rahatsız olduğu belirtildi.

Gergin geçen görüşmede Netanyahu'nun öfkeli bir tutum sergilediği belirtilirken, İsrailli liderin müzakerelere son derece şüpheyle yaklaştığı ve İran'ın askeri yeteneklerini daha da zayıflatmak için savaşı yeniden başlatmak istediği kaydedildi.