Verilen 'siyasi tavizlerin' sonucunda aynı miktar LNG için halkın cebinden 5 ayda 1.2 milyar dolar fazladan para çıktığını duyurdu. Türkiye ucuza gaz alabileceği ülkeler dururken ABD'yi tercih etti.
Bu durumun bedelinin Türkiye'ye enerji faturası üzerinden ödetildiğini dile getirdi. İlk bilgilerde cHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat vurgusu öne çıktı.
Buna paralel olarak Ekim 2025 ile Şubat 2026 arasındaki 5 aylık süreçte ABD'den 305,5 milyar fit küp doğal gaz ithal etti ve bu alım için toplam 2 milyar 667 milyon dolar ödeme yaptı.
UCUZİktidarın yerli doğal gaz keşiflerini siyasi propaganda aracı olarak kullandığını belirten Karabat. Ayrıca Nijerya'da 3,5 dolar ve Katar'da 4 dolar daha ucuz olduğunu ortaya koydu.
Geçen yıl eylül ayında atıldı. İlk bilgilerde Aynı miktardaki LNG'yi Cezayir'den alması durumunda yaklaşık 1 milyar dolar vurgusu öne çıktı.
ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Buna paralel olarak bOTAŞ'ın Mercuria şirketi aracılığıyla 20 yıl boyunca yaklaşık 70 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gazı ABD'den tedarik etmesi kararlaştırıldı.