İş yeri ve arazi sahipleri için 2026 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde süre 1 Haziran'da sona eriyor. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan mükellefler gecikme zammıyla karşılaşacak.

Banka kanalları ve belediye vezneleri üzerinden yapılabiliyor. Taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemelerinde ilk taksit dönemi için son tarih yaklaşıyor. İlk bilgilerde belediyelerin dijital sistemleri vurgusu öne çıktı.

İş yeri ve arazi sahiplerinin yılda iki taksit halinde ödediği emlak vergisinin 2026 yılı ilk taksiti 1 Haziran'a kadar yatırılabilecek. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor.

Bu yıl için ilk taksit ödemeleri mart ayında başlarken. Ayrıca ilk taksit süresi sona ermeden emlak vergisini tek seferde de ödeyebilecek.

Bankalar veya online ödeme sistemleri kullanılarak da borç sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlk bilgilerde ödeme işlemlerini e-Devlet platformu vurgusu öne çıktı.

Bazı belediyelerde dijital entegrasyon bulunmadığından. Buna paralel olarak bu yıl emlak vergisi borçlarında geçtiğimiz yıla kıyasla artışlar yaşanıyor.