İ̇Yİ Parti ve CHP. Ayrıca düzenlemenin kaynağı belirsiz servetlere af anlamına geldiğini savundu. İYİ Parti lideri Dervişoğlu "Varlık Barışı PKK'nın yurt dışı kaynakları için mi" diye sordu.

CHP ise isimlerin açıklanmasını istedi. Muhalefet, Meclis'e yeniden getirilen ‘Varlık Barışı' düzenlemesine sert tepki gösterdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise "Geçmişte varlık barışından yararlanan uyuşturucu baronları oldu. Bu kez yararlananların isimleri yayınlansın" diye konuştu.

TBMM'de varlık barışı yasa teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Genel Kurulda ‘Baronlar Suç Rulosu' açtı.

Düzenlemenin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin yeniden kara paranın merkezi haline geleceğini savunarak aktarımında "Bu liste bugün 20 metreyse. Buna paralel olarak yarın 100 metreye çıkacak" sözleri öne çıktı.