2 yükseldikten sonra varil başına 95 dolar civarında işlem gördü. Ayrıca yaklaşık bir ayın en büyük yükselişinin ardından yatay seyretti.
Tahran'ın Lübnan'daki İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla Washington ile görüşmeleri durdurduğu yönündeki haberlerin ardından sert yükseldi. İlk bilgilerde ABD ham petrolü (WTI) ise 92 dolar seviyelerinde seyretti. Fiyatlar pazartesi günü vurgusu öne çıktı.
Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakerelerin sürdüğünü açıklamasıyla kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Buna paralel olarak İran ile Hürmüz Boğazı'nı yeniden açılmasına yönelik bir mutabakat zaptının gelecek hafta içinde imzalanabileceğini dile getirdi.
Ancak anlaşmaya varılabilmesi için hâlâ çözülmesi gereken birkaç konu bulunduğunu da dile getirdi. Mevcut ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağına ve Hürmüz Boğazı üzerinden enerji akışlarının geleceğine ilişkin belirsizlik. Ayrıca petrol fiyatlarında dalgalanmaya neden oluyor.
Hürmüz Boğazı'nın yanı sıra petrol ihracatı için kritik öneme sahip olan Kızıldeniz'in güney girişindeki Bab el-Mandeb Boğazı'nı tamamen kapatmayı da gündemlerine aldı. İlk bilgilerde anlaşmaya varılabileceği iyimserliğiyle gerilemişti. İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Tahran ve bölgedeki müttefikleri vurgusu öne çıktı.
Belirsizliği artıran bir diğer unsur ise Trump ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Lübnan'daki çatışmalara ilişkin yaptıkları telefon görüşmesi hakkında farklı açıklamalarda bulunmaları oldu. Buna paralel olarak yaptığı açıklamada Tel Aviv ile İran destekli Hizbullah arasında ABD arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin tüm Lübnan topraklarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ve salı ile çarşamba günleri yeni müzakerelerin yapılacağını duyurdu.