İsviçre merkezli yatırım bankası UBS. Ayrıca kısa vadeli bu yavaşlamaya rağmen uzun vadeli boğa piyasasının sürdüğünü ve altının güçlü bir koruma aracı olmaya devam edeceğini aktardı.

Yüksek faiz oranları ile küresel piyasalarda güç kazanan ABD dolarının altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi. İlk bilgilerde Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında yer alan İsviçre merkezli UBS vurgusu öne çıktı.

Bu gelişmelerin kısa vadede varlık üzerinde sınırlayıcı bir etki yarattığını belirten UBS. Buna paralel olarak yaptığı son revizyonla birlikte bu beklentiyi 5 bin 500 dolar seviyesine çekti.

Bankanın analistleri Dominic Schnider ve Wayne Gordon tarafından yapılan değerlendirmelerde. Ayrıca yatırımcıların güvenli liman olarak bilinen altına yönelik talebini zayıflattığına dikkat çekti.

Reel faizlerin yüksek seyrettiği mevcut ortamda yatırımcılar açısından daha az cazip bir alternatif haline geliyor. İlk bilgilerde Rapora göre finansal piyasalar vurgusu öne çıktı.

Buna paralel olarak kısa vadeli faiz ve dolar baskısına rağmen altın piyasasındaki uzun vadeli yükseliş (boğa) döneminin sona erdiğine dair bir bulgu görmediğini dile getirdi.