Sermayenin çıkarları var ama işçi yok.

Çanakkale ve Balıkesir'de devam edeceğini dile getirdi değerlendirmesinde bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu.

Sermayenin çıkarları var ama işçi yok. Buna paralel olarak kaynakların kullanımında daha fazla şeffaflık talep etti.

Sermayenin çıkarları var ama işçi yok. Ayrıca ücret artışlarının yalnızca hedeflenen enflasyona göre belirlenmesine karşı çıktı.

Kimseden sadaka istemiyoruz" ifadelerini kullandı. "Bu ülke büyüyorsa bizim alın terimizle büyüyor.

Emeklilik sistemindeki sorunlara da değindi.

Çerkezoğlu, emeklilik sistemindeki sorunlara da değindi.

Kesin tablo, ilgili kurumların yayımlayacağı veri ve kararların ardından netleşecek.

Hesaplamalarda aylık enflasyon verileri kadar yılın ilk yarısında oluşan toplam fark da belirleyici olacak.

Taban aylıkta yapılabilecek değişiklik, düşük gelirli emekliler için nihai maaş seviyesini doğrudan etkileyebilir.

Memur ve emekli zammı için açıklanacak resmi oranlar, sosyal destek ve bütçe dengesi tartışmalarını da beraberinde getirecek.

Kesinleşen rakamlar açıklandığında maaşlara yansıma tarihi ve ödeme takvimi ayrıca duyurulacak.

DİSK'ten asgari ücret ve emekli aylığı çağrısı konusu piyasalarda veri akışı ve kurum açıklamalarıyla birlikte değerlendiriliyor.

DİSK'ten asgari ücret ve emekli aylığı çağrısı için izlenecek sonraki eşik, kararın fiyatlama davranışı ve beklentiler üzerindeki etkisi olacak.