Bursa'da cezaevi kaçağı arkadaşlarını teslim etmemek için polise direnen grup gözaltı sonrası işkence gördükleri yönünde suç duyurusunda bulundu. Ayrıca tehdit ve hakaret yönünden açıldı.

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu. Davacıların avukatı Polisler görevlerine hâlâ devam ediyor.

İşkence bir insanlık suçu olup. Buna paralel olarak 4 Aralık 2024'te cezaevi kaçağı Alperen U.'nun Zafer Y.'ye ait dükkânda olduğuna yönelik bildirim sonrası adrese gitti.

Sivil polisler dükkânda arama yaparken orada Zafer Y. ile birlikte Ahmet S. Ayrıca Samet S. ve Gökhan K. de bulunuyordu. Çıkan tartışma sonucunda polisler dörtlüyü ters kelepçeyle gözaltına alarak Bursa İlçe Emniyet Amirliği'ne götürdü.

Sabaha kadar işkence gördüklerini öne sürdü. İlk bilgilerde bir gün Emniyet'te kaldıktan sonra adliyede ifadeleri bile alınmadan adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Zafer Y vurgusu öne çıktı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı. Buna paralel olarak tehdit ve hakaret suçlarından cezalandırılmaları istendi.