Bu hafta 2007'den bu yana en yüksek seviyesine yükselen uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinin getirileri de geriledi. ABD Başkanı Donald Trump ABD'nin İran ile "son aşamaya" geldiğini söylerken. Ayrıca İran Orta Doğu'nun da ötesinde misilleme tehdidinde bulundu.
ABD ham petrolü dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington'un Tahran ile "son aşamada" olduğunu söylemesi üzerine Çarşamba günü varil başına 98 dolar civarına geriledi. Nasdaq 100 yüzde 1,7 artış aktardı.
Avrupa'da hafif artıda açılışlara işaret ediyor. Yatırımcıların yapay zeka sektörüne yeniden yönelmesi. Ayrıca yakında gerçekleşecek bir dizi halka arzın teknoloji sektörüne olan ilgiyi canlı tutmasıyla Asya endeksleri yükseliyor.
Asya hisse senetleri yüzde 2,7 yükseldi. Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 8,1'e kadar yükseldi. İlk bilgilerde mSCI All Country World Endeksi yüzde 0,5 değer kazanırken vurgusu öne çıktı.
Nisan başından bu yana kaydedilen en büyük artış oldu.