Ayrıca Marmaris Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Devecioğlu ile beraberindeki bir kişi tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Furkan Devecioğlu'nun.
Devecioğlu ile kendisini koruması olarak tanıtan Muhammet S, "dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma dosyasına göre süreç, 29 Nisan'da Marmaris Kaymakamlığı'nın aranmasıyla başladı.
Kendini Devecioğlu'nun koruması olarak tanıtan bir kişi. Buna paralel olarak kendisini Bakan Yardımcısı Can Tuncay'ın HSK özel kalem müdürü olarak tanıttı.
Kaymakam Kaya'nın Devecioğlu'nu makamında ağırladığı. Ayrıca bazı hakim ve savcılarla telefon görüşmeleri yaparak kendisini tanıttı.
Şahsın Ankara Adliyesi'ndeki isim ve görevlere hakim olmasından şüphelenerek araştırma başlattı. Yapılan incelemede şahsın gerçek adının Furkan Devecioğlu olduğu ve hakkında hırsızlık suçundan kesinleşmiş 1 yıl 4 aylık hapis cezası nedeniyle yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı. İlk bilgilerde Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük vurgusu öne çıktı.
Bunun üzerine Marmaris Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.