9 Mart'ta başlayan 414 sanıklı davanın 39'uncu duruşması bugün (18 Mayıs) başladı. Ayrıca Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'den 'helallik' istedi.

Kapki'ye "İnan Güney hakkında verdiniz ifade doğru mu?" diye sordu. İlk bilgilerde Dosyada İmamoğlu dahil 77 kişi tutuklu ve beş müşteki sanık olarak bulunuyor. Bugünkü duruşmada mahkeme başkanı vurgusu öne çıktı.

Kapki şöyle yanıtladı: "Değil başkanım! Verdiğim ifadeler hür irademle verilmedi. Buna paralel olarak hiçbirini kabul etmiyorum.". Ardından Kapki'nin avukatı "Murat Kapki'nin ailesi alınarak verdiği ifadelerin dosyadan çıkarılması ve bu konuda soru sorulmamasını talep ediyoruz" dedi.

Tarihi 2018. Eğer o ihalede herhangi bir problem yoksa benim ihalelerimde hiçbir şey yok. Ayrıca Güney'e şunu dedi: "Ben sizi tanımıyorum. Daha önce de tanışmamıştık. Orada sadece dediğim gibi bana anlatılanlardan dolayı sizin adınızı söyledim. Sizinle ilgili şahsen bildiğim hiçbir şey yok. Hakkınızı helal edin.".

… https://t.co/SFdBDmx8d4 pic.twitter.com/BlbZISDP1W. İlk bilgilerde #İBBDavası 'nda 39.gün MURAT KAPKİ vurgusu öne çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel. Buna paralel olarak Kapki'nin bu nedenle Birinci'yi Tekirdağ başsavcılığına şikayet ettiğini duyurdu.