Zonguldak'ın Devrek Belediyesinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan 30 sanıklı davanın ilk duruşması mahkeme heyetinin ara kararıyla tamamlandı. Eski Belediye Başkanı Çetin Bozkurt hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı.

Resmi belgede sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarına karşı savunma yaptı. İlk bilgilerde Zonguldak'ın Devrek ilçesinde belediyede usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla açılan ve 30 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı. ÇETİN BOZKURT: Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada vurgusu öne çıktı.

Belediye başkanlarının bordro incelemediğini savunan Bozkurt. Buna paralel olarak "Tarihte dolandırılan belediye başkanı ben olacağım diye cümle kurdum" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 400 gündür ev hapsinde olduğunu belirten Bozkurt. Ayrıca tedbirin kaldırılmasını talep etti. Duruşmanın en dikkat çekici savunması ise 79 kez zimmet ve 55 kez resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık eski İnsan Kaynakları Müdürü Tuncay Ulupınar'dan geldi.

Alkol bağımlılığı nedeniyle kontrolünü kaybettiğini dile getirdi. Usulsüz işlemleri kendisinin yürüttüğünü ifade eden Ulupınar aktarımında "Ben bu suçlamaların tamamını kabul ediyorum. Buradaki tüm işlemleri ben yaptım" sözleri öne çıktı. İlk bilgilerde Suçlamaları kabul eden Ulupınar vurgusu öne çıktı.

Fazla mesai ve kıdem tazminatı ödemeleri üzerinden usulsüzlük yapıldığını anlatan Ulupınar. Buna paralel olarak "Cezaevi bana yaradı. İçkiden kurtuluyorum" sözleriyle yaşadığı süreci anlattı.