Siirt ve Şırnak'ta elektrik dağıtımı yapan Dicle Elektrik. Ayrıca yeni yatırım döneminde tüm şebekeyi akıllı hale getireceklerini duyurdu.
Gençlere yönelik proje yarışması tamamlandı ve kazananlara ödülleri verildi. İlk bilgilerde Festivalin açılış töreninde konuşan Memet Atalay vurgusu öne çıktı.
Etkinlik alanında Dicle Elektriğin teknoloji ve hizmet faaliyetleri yanında. Buna paralel olarak bunlar içinde akıllı şebeke yatırımının en önemli yer tutan unsurlardan biri olduğunu aktardı.
"Hedefimiz şu: Önümüzdeki en fazla 7 yıl içerisinde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi altyapısına sahip olan şirket olmak. Yani hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın. Burada akıllı şebeke (smart grid) kuruyoruz. Bu Dağıtım 2.0 dedikleri. Ayrıca kendi tasarımlarımız-" diye konuştu.
Özellikle tarımsal sulamadaki kaçak kullanım konusunda da kırsal alandaki yatırımlarla hızlı bir iyileşme beklediklerini aktardı. İlk bilgilerde Elektrikte büyük veri yönetimi de uygulanacak Akıllı şebekelerde vurgusu öne çıktı.