AKP'nin eski MKYK üyesi Şamil Tayyar. Ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yeniden adaylık için birden fazla planı olduğunu dile getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylık için uygulamaya koyacağı olası planları olduğunu yazdı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara çok hareketli.

Özellikle Temmuz ayından itibaren yeni bir kulvara girecek gibi gözüküyor diyen Tayyar. Buna paralel olarak İktidarın çok önemsediği 7/8 Temmuz NATO Zirvesi'nden sonra hareketlilik artabilir.

Siyasi ilişkiler, ittifaklar, yelpazedeki dağılım yeniden tanımlanabilir, daralabilir veya genişleyebilir ifadelerini kullandı. Tayyar'ın kulisi şöyle: Ankara çok hareketli.

Siyasi atmosfer, büyük siyasi olaylara gebe. Bu hareketlilik, yeni Anayasa ve sistemik revizyon ihtimalini güçlendirebilir.

Buna paralel olarak ihtimal verilmeyen sıcak gelişmeler.