Refah Sınır Kapısı üzerinden yapılan tıbbi tahliyelerin ihtiyacı karşılamadığını kaydederek hasta ve yaralıların Gazze dışına çıkarılmasının hızlandırılması çağrısında bulundu. Gazze Şeridi'nde sağlık sistemi üzerindeki baskı devam ederken. Ayrıca Gazze Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada bölgeden yapılan tıbbi tahliyelerin oldukça sınırlı kaldığını paylaştı.
Bugün Refah Sınır Kapısı üzerinden yalnızca 29 hastanın tahliyesine izin verildi. Bir önceki gün ise 20 hastanın Ürdün'deki hastanelere sevk edildiği paylaşıldı.
Gazze dışında tedavi edilmek üzere kayıt altına alınan binlerce hasta ve yaralının halen çıkış izni beklediğini aktardı. Buna paralel olarak mevcut tahliye hızının bölgedeki insani ihtiyacı karşılamadığını ve sağlık krizinin giderek derinleştiğini dile getirdi.
Ayrıca Gazze'de tedavi bekleyen yaklaşık 18 bin hasta ve yaralı bulunuyor. 2 Şubat'tan bu yana yalnızca sınırlı sayıda kişinin tahliye edilebildiği belirtildi.
Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere güncel ve güvenilir bir şekilde ulaşmak için CGTN Türk'te kalın. Bu bağlantı sizi https://www.cgtnturk.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.