Avustralya Federal Polisi dün, IŞİD'i desteklemek amacıyla 2014 yılında Suriye'ye giden iki Avustralyalı kadını kölelik suçlamasıyla yargılayacağını duyurdu. Polis, 2014 yılında IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden iki kadının ‘evlerinde bilinçli olarak köle bir kadın bulundurduğunu' duyurdu. fazla oku Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir.

IŞİD'in çöküşünden bu yana Suriye'nin kuzeydoğusundaki Roj Mülteci Kampı'nda 10 yıl boyunca mahsur kaldıktan sonra Avustralya'ya dönen bir kadın, Melbourne Havalimanı'ndan çıkarken / Fotoğraf: AFP. Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field).

Yaşları 53 ve 31 olan anne ile kızı, IŞID yönetimi altında geçirdikleri dönemde ‘kölelik ve insanlığa karşı suç' işlemekle suçlanıyorlar. Avustralya polisi annenin '10 bin Amerikan doları karşılığında köle bir kadın satın almaya ortak olduğunu' belirtirken kızı, ‘evinde bilinçli olarak köle bir kadın bulundurmakla' suçlandı.

IŞİD'in 2010'lu yılların başlarındaki yükselişiyle birlikte Batılı ülkelerden yüzlerce kadın Ortadoğu'ya gitti.