Program sayesinde bugüne kadar 55 engelli bireyin istihdama kazandırıldığı. Ayrıca engelli bireylerin çalışma yaşamına katılımı ve kapsayıcı istihdam modelleri ele alındı.

Kapsayıcı istihdam uygulamaları ve işveren deneyimleri ele alındı ve destekli istihdam modeli kapsamında örnek uygulamalar paylaşıldı. İlk bilgilerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Destekli İstihdam Programı kapsamında vurgusu öne çıktı.

Hızlı: 71 engelli bireye doğrudan istihdam süreçlerinde destek sağlandı. Her bir işe yerleşmenin hayat hikayesine dönüştüğünü kaydeden Hızlı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş.

"Bizler toplumun ihtiyaç duyduğu kalıcı projeler üretmek için yola çıktık. Bizler bugüne kadar nöroçeşitli bireylerimiz için birçok projeye imza attık. Ama genelde nöroçeşitli bireylerin topluma sosyal olarak katılmasını sağlamaya yönelik projeler yaptık. İzmir'den bu kadar değerli kurumun dahil olduğu proje kıvılcım olarak çakacak" dedi. İlk bilgilerde dEÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru vurgusu öne çıktı.