Ayrıca ABD'nin İran'a yönelik yeni askeri saldırılarının Tahran ile Washington arasında Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına yönelik geçici anlaşma umutlarını gölgelemesinin ardından yeniden yükseldi.
Taraflar arasındaki görüşmelerin birkaç gün daha sürmesi bekleniyor. ABD ham petrolü (WTI) ise 92 dolar civarında işlem gördü.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM). Buna paralel olarak tarafların ilk taslak metin üzerindeki ifadeleri müzakere etmeye devam ettiğini ve görüşmelerin "birkaç gün daha" süreceğini dile getirdi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmelerin "iyi ilerlediğini" açıklaması ve başarısız olunması halinde yeni saldırılar tehdidinde bulunmasının ardından petrol fiyatları haftanın ilk işlem gününde sert düşüş yaşamıştı. Mart ve nisan aylarında yükseliş kaydeden petrol fiyatları. Ayrıca hızla azalan stok işaretlerini gölgede bırakması nedeniyle mayıs ayında da kayıp vermeye hazırlanıyor.
Washington'un ablukayı kaldırması ve Tahran'ın Hürmüz Boğazı'nı yeniden açması ele alınıyor. Ancak İran'ın boğazdaki deniz trafiğini kontrol etme talebi önemli anlaşmazlık noktalarından biri olmaya devam ediyor. İlk bilgilerde ABD ile İran arasında yürütülen görüşmelerde vurgusu öne çıktı.
Arap ülkeleri ve Avrupa ise bunun kabul edilemeyeceğini savunuyor. Trump ayrıca ayrı bir açıklamasında. Buna paralel olarak ancak materyalin ABD'ye de teslim edilebileceğini dile getirdi.