Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç. Ayrıca Mansur Yavaş tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin hem ilk turda hem ikinci turda adayının Genel Başkan Fatih Erbakan olduğunu dile getirdi.
Mansur Yavaş üzerinden yapılan değerlendirmelere değinerek aktarımında "Yeniden Refah Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'dır. İkinci turda da adayımız değişmeyecektir" sözleri öne çıktı.
Erbakan'ın seçim başarısıyla ikinci tura kalacağına inandıklarını da dile getirdi. UYARISIMYK sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıç. Buna paralel olarak "Aile ekonomisinde ciddi bir çöküş var" ifadelerini kullandı.
VURGUSU: Tarım ve hayvancılık politikalarını da eleştiren Kılıç. Ayrıca ancak çözümün Öcalan'ın özgürlüğüne bağlanmasına karşı olduklarını dile getirdi.
Savunma sanayisindeki gelişmeleri desteklediklerini kaydederek yerli ve milli üretimin önemine dikkat çekti. İlk bilgilerde Ayrıca belediye başkanları ve siyasi tutuklularla ilgili tutuksuz yargılama çağrısında bulundu.
Parti olarak saha çalışmalarına hız verdiklerini de duyurdu. Belediye başkanlarının parti değiştirmesini eleştiren Kılıç. Buna paralel olarak bunun seçmen iradesine saygısızlık olduğunu dile getirdi. Vatandaşın bu duruma tepki gösterdiğini ve bunun sandığa yansıyacağını dile getirdi.