Türkiye'nin en köklü tekstil üreticilerinden İpliksan'a ait 2 dev fabrika, 2024 yılındaki başarısız ihale sürecinin ardından yaklaşık 1 milyar TL muhammen bedel ile tekrar icradan satışa çıkarıldı. Temelleri 1930 yılında atılan ve 96 yıllık bir geçmişe sahip olan İpliksan A. Ş., yaşadığı finansal darboğaz sonucu 2024 yılında iflas etmişti.
Isparta ekonomisi için kritik öneme sahip olan ve son 50 yıldır halı ipliği üretimi gerçekleştiren tesisler, iki yıl önce alıcı bulamadığı için yeniden ihale sürecine dahil edildi. Isparta İcra Dairesi tarafından yayımlanan yeni ilana göre, şehir merkezine 4 kilometre mesafede yer alan tesisler iki ayrı parsel halinde satışa sunuldu.
Yan yana konumlanan fabrikaların toplam muhammen bedeli 875 milyon TL'ye ulaştı. Birinci Tesis: 23 bin 700 metrekare arazi üzerinde yer alan iplik ve halı dokuma fabrikası ile idari binalar için 415 milyon TL değer biçildi.
İkinci Tesis: 24 bin 700 metrekare büyüklüğündeki halı fabrikası ve arazisi için ise 460 milyon TL bedel kamuoyuna paylaşıldı. Haber Hürriyeti'nde yer alan habere göre, ihale dosyasında yer alan teknik bilgilere göre, fabrikalar Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 3 bin 300 metre, yeni otogara ise bin 100 metre mesafede bulunuyor.
Toplam 17 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan binaların yanı sıra. Bu başlıkla bağlantılı olarak doğalgaz istasyonları ve trafo binaları da satış kapsamına alındı.