İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada. Ayrıca 11'i tutuklu toplam 200 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Bir haftalık aranın ardından yeniden başladı. İlk bilgilerde savcılığın esas hakkında mütalaa açıklayacağı belirtildi. Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında yargılama vurgusu öne çıktı.

Tutuklu sanıklar arasında görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat. Buna paralel olarak savcılığın esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunması bekleniyor.

Mahkemenin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle dava. Ayrıca ikinci celsenin 11'inci duruşma gününde savunma avukatlarının taleplerine ilişkin ara kararını açıklamıştı.

Mahkeme de davayı 14 Mayıs'a ertelemişti. İlk bilgilerde İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi vurgusu öne çıktı.

Davanın önceki aşamalarında çeşitli tahliye kararları verilmişti. Şubat ayında yapılan tutukluluk incelemesinde. Buna paralel olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da aralarında bulunduğu dokuz kişi tahliye edilmişti.27 Şubat'ta açıklanan ara kararda ise aralarında İSFALT ve BELTAŞ çalışanlarının da bulunduğu yedi sanık hakkında tahliye kararı verilmişti.