Ekonomi başlığında Ticaret Bakanlığı'ndan sahte servis uyarısı: Yetkili servisler artık tek sistemde başlığı öne çıkarken, gelişmenin etkisi ve tarafların tutumu yakından izleniyor; Bakanlık ayrıntısı da dosyanın odağında.
Üretici veya ithalatçı şirketlerin marka ve logolarını izinsiz kullanarak kendilerini yetkili servis gibi tanıttığını dile getirdi. İlk bilgilerde yetkili servis gibi faaliyet gösteren sahte servislerle mücadele kapsamında denetim ve yaptırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü duyurdu.
Yaz ayları öncesi risk arttıAçıklamada. Buna paralel olarak sahte servislerin tüketiciler açısından ciddi mağduriyetlere yol açabildiğini dile getirdi.
Bu kapsamda tüketicilerin yüksek servis ücretleriyle karşılaşabildiği. Ayrıca bazı durumlarda ise kişisel verilerin talep edilmesi yoluyla dolandırıcılık girişimlerinin yaşanabildiği kaydedildi.
Üretici ve ithalatçı firmalara da yetkili servis bilgilerini sisteme eksiksiz ve güncel şekilde girme yükümlülüğü getirildiği paylaşıldı. İlk bilgilerde Yetkili servis bilgileri SERBİS'teTicaret Bakanlığı vurgusu öne çıktı.
Ekonomi başlığında Ticaret Bakanlığı'ndan sahte servis uyarısı: Yetkili servisler artık tek sistemde dosyası, olayın arka planı ve olası sonuçları bakımından önem taşıyor; Bakanlık ayrıntısı da dosyanın odağında.