Tartışma sırasında Günaydın ile Akbaşoğlu arasında mal varlığı polemiği yaşandı. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin verilen "mutlak butlan" kararı TBMM Genel Kurulu'nda sert tartışmalara yol açtı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de karara tepki göstererek. Buna paralel olarak "Siyasi partilere bu tür kısıtlamaları uyguladığınız sürece Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlamak mümkün değildir" diye konuştu. ‘SEÇEN VE SEÇİLEN GÜVENİNİ ORTADAN KALDIRMAK' CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise kararın yalnızca CHP'yi değil Türkiye'deki demokratik düzeni ilgilendirdiğini dile getirdi.

Günaydın aktarımında "CHP'ye getirilen mutlak butlan kararı bir siyasi partinin iç işi değildir. Ayrıca üstelik Yüksek Seçim Kurulu mevzuatındaki bütün açıklığa rağmen bir başka adli yargı organı tarafından verilen bu karar Türkiye'de seçen ve seçilen güvenini ortadan kaldırmak demektir" ifadelerini kullandı.

Yargı kriziyle alakanız var mı?" diye sordu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadelerine de değinen Günaydın aktarımında "Trump bunu ‘Erdoğan bana dile getirdi' diye yazıyor.