Yıllık bazda en yüksek fiyat artışı %33,6 ile Erzurum. Ayrıca Denizli ve Muğla'da kaydedildi. Merkez Bankası nisan ayı Konut Fiyat Endeksi'ni paylaştı.

Nisanda bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarak 223,4 seviyesinde gerçekleşti. İlk bilgilerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vurgusu öne çıktı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,6 artan KFE. Buna paralel olarak Ankara'da yüzde 2,6 ve İzmir'de yüzde 2,1 arttı.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise üç büyük ilde şu şekilde gerçekleşti. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre. Ayrıca en düşük yıllık artış ise yüzde 16,7 ile Aydın.

36,7 ve 29,4 arttı. İlk bilgilerde söz konusu dönemde İstanbul'da yüzde 1,4 vurgusu öne çıktı.

Bölgelerin yıllık yeni kiracı kira endeksi değişimleri incelendiğinde. Buna paralel olarak en düşük yıllık artış ise yüzde 21,5 ile Hatay.