Deprem Kayıpları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selahattin Kaban. Ayrıca davacılara toplam 404 bin 182 lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Besni Belediyesi'nin tazminat kararını istinafa taşımasının depremzedelerde büyük kırgınlık yarattığını dile getirdi. İlk bilgilerde Kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyan AKP'li Besni Belediyesi vurgusu öne çıktı.

6 Şubat depremlerinde yaşanan büyük yıkımın yalnızca bir doğal afet olarak değerlendirilemeyeceğini dile getirdi. Buna paralel olarak denetim eksiklikleri ve ihmaller zincirinin bulunduğunu aktardı.

Gerekli kontrolleri yapmakla yükümlü kurumlar ve belediyelerin de kamu vicdanında sorgulandığını dile getirdi."İnsanların enkaz altında kalarak yaşamını yitirmesi sadece ‘doğal afet' diyerek geçiştirilemez" diyen Kaban. Ayrıca bunun hukuki bir hak olduğunu ancak toplum vicdanında sorumluluğun kabul edilmemesi şeklinde değerlendirildiğini dile getirdi.

Şeffaflıkla gerçeklerin ortaya çıkarılması ve depremde hayatını kaybeden insanların anısına yakışır bir adalet anlayışının hakim olmasıdır" ifadelerini kullandı. İlk bilgilerde Depremde yakınlarını kaybedenler için meselenin yalnızca maddi tazminat olmadığını belirten Kaban aktarımında "Asıl beklenti adaletin yerini bulması vurgusu öne çıktı.