Baharın son ayında etkili olan sağanaklarla Ankara'da toplam doluluk yüzde 45,55 oldu. Yalnızca mayısın ilk 16 gününde havzalara gelen 66,7 milyon metreküplük su. Ayrıca geçen yılın mayıs ayı toplamını şimdiden geride bırakarak su krizini gündemden düşürdü.
Geçen yılın kuraklık endişelerini geride bırakan dikkat çekici bir tablo ortaya koydu. İlk bilgilerde bahar mevsiminin son ayı olan mayısta etkili olan bereketli yağışlarla birlikte son yılların en güçlü toparlanma süreçlerinden birini yaşıyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) 16 Mayıs 2026 tarihli verileri vurgusu öne çıktı.
Buna paralel olarak baharın son günlerinde etkili olan sağanak yağışlarla birlikte düzenli yükselişini sürdürüyor.14 Mayıs'ta açıklanan verilere göre toplam doluluk oranı yüzde 44,96 olarak ölçüldü. 15 Mayıs'ta bu oran yüzde 45,27'ye yükseldi.
16 Mayıs itibarıyla açıklanan son verilere göre ise toplam doluluk oranı yüzde 45,55'e ulaştı. Ayrıca musluklara ulaşan aktif kullanılabilir su miktarındaki artış ise toplam doluluk oranından daha güçlü bir ivme yakaladı.14 Mayıs itibarıyla aktif doluluk oranı yüzde 38,89 olarak kaydedildi.
Ankara'nın su hafızasına son yılların en verimli dönemlerinden biri olarak geçmeye hazırlanıyor. İlk bilgilerde Uzmanlara göre bu artış vurgusu öne çıktı.
Geçen yılın şubat ayında baraj havzalarına yalnızca 15 milyon metreküp su girişi olurken. Buna paralel olarak bir barajda bulunan suyun toplam depolama kapasitesine göre neseviyede olduğunu gösteren temel bir ölçüttür.