Türkiye gündeminde Nafaka düzenlemesinde gözler Meclis'te: Masada 3 seçenek var başlığı öne çıkarken, gelişmenin etkisi ve tarafların tutumu yakından izleniyor; demişti. Gözler Meclis, de gündem son zamanlarda siyaset ve özellikle CHP ayrıntısı da dosyanın odağında.
Nafaka düzenlemesinde gözler Meclis'te: Masada 3 seçenek var konusunda yeni bilgiler gündeme yansırken, kararın ya da açıklamanın sahadaki karşılığı takip ediliyor; demişti.
Yıllardır kamuoyunun gündeminde olan 'süresiz nafaka', Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edildi. İptal hükmü, kararın gerekçesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasından 9 ay sonra yürürlüğe girecek.
Ayrıca şimdi gözler Meclis'te. 'Nafaka' konusunun 12. yargı paketinde yer alacağı belirtilmişti. Ancak BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre paket ikiye bölünecek.
Suça sürüklenen çocuklar ve cinsiyet değişikliği konularının ayrı bir yargı paketi olarak hazırlanacak. AKP'nin yürüttüğü çalışmalarda farklı seçenekler değerlendiriliyor.
Türkiye gündeminde Nafaka düzenlemesinde gözler Meclis'te: Masada 3 seçenek var dosyası, olayın arka planı ve olası sonuçları bakımından önem taşıyor; demişti.