Yeni vergi planlarının olmadığını söyleyen Şimşek. Ayrıca Bloomberg'e verdiği röportajda bütçe hedefinin hâlâ erişilebilir olduğunu dile getirdi.
İ̇lk 4 ayda bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 54,3 yukarıda. Yıl sonu gelir hedefimizin yaklaşık 31.9'u gerçekleşti dedi. İlk bilgilerde Eşel mobilin sebep olduğu gelir kaybına rağmen bütçe performansının güçlü seyrettiğini söyleyen Şimşek vurgusu öne çıktı.
Vergi gelirlerinin de aynı dönemde %55,6 oranında arttığını anlatan Şimşek. Buna paralel olarak akaryakıt üzerinden alınan ÖTV'nin ise bir önceki yılın aynı dönemine göre ilk 4 ayda yüzde 3 gerilediğini dile getirdi.
Petrol fiyatlarının 100 dolar üzerinde kalması halinde vergi kaybının 600 milyar TL'yi aşacağına işaret eden Şimşek. Ayrıca çabamız yüzde 3,5 civarında tutmak için olacak değerlendirmesini yaptı.
Gündemimizde şu anda herhangi bir yeni vergi çalışmamız yok yanıtını verdi. İlk bilgilerde yeni vergi çalışmamız yok Yılın geri kalanında harcama disiplinini koruyacaklarını vurgulayan Şimşek vurgusu öne çıktı.
Beklentileri aşan mart ve nisan ayı enflasyon rakamlarının ardından maliye politikası ayağında yönetilen-yönlendirilen fiyatlarla ilgili yıl ortasında yeni bir politika belirlenip belirlenmeyeceği sorusunu da gündeme getirdi. Bu fiyatlarda enflasyon hedefleriyle tutarlı kalmayı sürdüreceklerinin altını çizen Şimşek. Buna paralel olarak Biz bu sene enflasyon hedefinden epey aşağıda tuttuk.