CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ağcaşar köyünde patates üreticileriyle görüştü. Gürer'e dert yanan bir üretici, Bu yıl bir şey ekmeyeceğim, hamallık yapacağım.
Çiftçi bu kadar zarar edince artık patates ekmeyecek gibi görünüyor. Bu patatesi 3 liraya bile satamadık.
Ağcaşar köyünde üreticilerin sorunlarını dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer. Buna paralel olarak şöyle konuştu: Kendi işimde çok iyiydim ama bu süreçte battım.
Bu iş artık toparlanmaz hale geldi. İki sene önce gübreyi 4 liraya alıyorduk, bu sene 22 liraya aldık.
Eğer bu patatesin ihracatı olmazsa çiftçi ayakta duramaz. Şimdi ‘Keşke satsaydın' diyorlar ama alan yoktu.
Şirketler çok büyük üretim yaptığı için bizim köylerde sıkıntı başladı. Benim burada yaklaşık 200 ton patatesim çöp oldu.