Ekonomi başlığında gelişmeye ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.
Türk lirasının üç aylık gecelik endeks swapı 22 Mayıs itibariyle bir önceki güne göre 90 baz puan yükselişle yüzde 42,75 seviyesine yükseldi. ABD-İsrail in başlattığı savaş öncesinde bu piyasa göstergesinde yüzde 38 lerin altı test edilmişti.
Savaşın yarattığı enflasyonist etkinin ardından piyasa beklentileri sıkılaşma yönünde seyretmişti. Savaşın ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın ilk enflasyon raporunda da enflasyon ara hedefleri ve tahminleri yukarı yönlü güncellenirken. Buna paralel olarak tCMB Başkanı Fatih Karahan da her seçeneğin masada olduğunu belirtmişti.
CHP ye yönelik mutlak butlan kararının ardından piyasalarda yaşanan sert hareketlerin ardından ekonomi yönetimi bir toplantı gerçekleştirme kararı aldı. Ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı.
Sağlıklı ve kesintisiz işleyişinin sürdürülmesi amacıyla atılan ve atılabilecek adımların değerlendirilmesi planlanmaktadır" denildi. Butlan kararı sonrası Türkiye'nin risk göstergeleri de yükseldi. İlk bilgilerde Toplantı öncesi Hazine ve Maliye Bakanlığından paylaşılan açıklamada "Toplantıda vurgusu öne çıktı.
5 yıllık CDS 20 baz puana yakın artışla 261 baz puana yükseldi ve nisan ayı seviyelerine geri döndü. Sitemizdeki veriler Foreks tarafından sağlanmaktadır.