Ayrıca bu yıl çip bölümündeki çalışanlarına yaklaşık 40 trilyon won (26,6 milyar dolar) tutarında ikramiye verecek. Samsung un yarı iletken bölümünde toplam 78 bin kişi çalışıyor.

Samsung çalışanları 2025 yılında ortalama 158 milyon won kazandı. İlk bilgilerde Farklı bölümlerdeki çalışanlara farklı seviyelerde ikramiye verilecek vurgusu öne çıktı.

Henüz sendika üyelerinin onayını almayan geçici anlaşmaya göre. Buna paralel olarak belirli kâr hedeflerine ulaşılması koşuluyla 10 yıl boyunca her yıl devam edecek.

Samsung un 2026 yılındaki faaliyet kârının yedi kat artarak yaklaşık 333 trilyon won a ulaşacağını tahmin ediyor. Ayrıca geçen yıl da prim ödemesi konusunda anlaşmaya varan Güney Koreli rakip SK Hynix in hamlesinin ardından geldi.

47 binden fazla çalışanın katıldığı geniş çaplı bir grev sürecini başlatmıştı. İlk bilgilerde Primin miktarı büyük ölçüde Samsung un kazançlarına ve çip talebine bağlı olacak. Samsung Electronics'te sendika ile şirket arasındaki ücret müzakerelerinin sonuçsuz kalması vurgusu öne çıktı.

Sitemizdeki veriler Foreks tarafından sağlanmaktadır. Buna paralel olarak nYMEX VE S&P verileri 10 dakika gecikmeli verilmektedir.